hc20130413-ku-0074

Zorg

De transitie van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) geeft extra dimensies in het 'woondomein' in relatie tot zorg. Er wordt een stijging verwacht van 60% van het aantal ouderen met functioneringsproblemen. En het aantal bedden in verpleeghuizen krimpt fors. Wat is hiervoor de oplossing? Hoe zorgen we ervoor dat we langer thuis kunnen blijven wonen?

Technische oplossingen voor woongenot

Een integrale semi permanente oplossing waardoor we langer thuis kunnen blijven wonen en gepaste zorg kunnen ontvangen. Dat is de tuinkamer. De tuinkamer maakt slapen, douchen en het ontvangen van zorg op de begane grond mogelijk. De kamer functioneert zelfstandig en hoeft alleen op het elektriciteitsnet en de riolering van de woning te worden aangesloten. Een comfortabele oplossing toegespitst op de wens van de bewoner.

De 'plug and play' vindt plaats in een tijdsbestek van twee dagen, waarbij de bewoner maximaal wordt ontzorgd en overlast tot een minimum wordt beperkt. Binnen de standaard indeling van de tuinkamer zijn verschillende wand- en vloer afwerkingen mogelijk, er zijn keuzemogelijkheden op het gebied van sanitair en de gevel van de tuinkamer is gelijk aan de mogelijkheden bij schilrenovatie.

Tuinkamer met zorgfunctie basis

De “Basis” variant is rollatorvriendelijk en voorzien van een douche en slaapfunctie met eigen verwarming en warm tapwater. Andere opties zoals zorgtoepassingen (hoog/laag bed), domotica en persoonsbeveiliging zijn ook mogelijk. In de douche kan een toilet (sanibroyeur) geplaatst worden. De basisvariant is ontworpen voor (huur)woningen met een relatief kleine achtertuin. Deze basisvariant is in de meeste gevallen zonder vergunning te plaatsen. (Klik op de afbeelding voor een vergroting).

tuinkamer-basis

Tuinkamer met zorgfunctie XL

De XL variant is rolstoeltoegankelijk en –doorgankelijk en uitgevoerd met een aparte badkamer. Zorgtaken kunnen goed uitgevoerd worden in deze variant. Ook het plaatsen van een twee persoonsbed is mogelijk. De XL variant is ontworpen voor (huur)woningen en is in de meeste gevallen zonder vergunning te plaatsen.(Klik op de afbeelding voor een vergroting).

tuinkamer-xl