Woningverbetering De Jokse en De Hooidollen 12-hoog, Leeuwarden In uitvoering

Opdrachtgever:

elkien

Ontwerp:

kaw

Start bouw:

juni 2017

Oplevering bouw:

maart 2018

Flat met toekomst: energiezuinig en comfortabel, dat worden de twee flats (12 hoog) aan de Jokse en de Hooidollen in Leeuwarden. In opdracht van Elkien gaan wij deze flats, in totaal 196 woningen, verbeteren. Dit project is onderdeel van de duurzaamheidsdoelstelling van Elkien. Elkien heeft als doestelling om voor 2030 haar bezit te verbeteren zodat het gehele bezit gemiddeld energieneutraal is.

Er worden nieuwe ge´soleerde puien, met hierin kunststofkozijnen en driedubbele beglazing, geplaatst. De isolatie aan de kopgevels van de flat wordt verbeterd en er wordt nieuwe dakbedekking geplaatst op het dak van de flat.

De gasaansluiting in de keuken wordt verwijderd. Dit is de eerste stap naar een volledig elektrische woning. Het doel is om over een aantal jaren de flats aan te sluiten op een warmtenet zodat de woningen geheel gasloos worden.

Ook het ventilatiesysteem wordt verbeterd. Door het nieuwe ventilatiesysteem is er constant toevoer van schone lucht en afvoer van vuile lucht. Een goed ventilatiesysteem doet de luchtkwaliteit in de woning ten goede. Ook wordt de keuken, badkamer en toilet vernieuwd.

Door de inzet van een communicatieteam wordt dit project in goed overleg met de bewoners uitgevoerd. De bewoners hebben inspraak bij de planvorming en na oplevering zullen de bewoners waar nodig gecoacht worden.