Domotica-unit 'Langer zelfstandig thuis' Opgeleverd

Opdrachtgever:

De Friesland Zorgverzekering i.s.m Bouwgroep Dijkstra Draisma

Start bouw:

26 oktober 2015

Oplevering bouw:

16 december 2015

Cliënten, patiënten, maar eigenlijk elke volwassen inwoner van Friesland, heeft of krijgt te maken met het thema ‘langer zelfstandig thuis blijven wonen’. De meeste aandacht rondom dit thema richt zich momenteel op de ouderen van nu. De 75+ groep. Zij hebben het meest te maken met langer zelfstandig blijven wonen. En tegelijkertijd zijn of worden zij met fysieke en/of geestelijk problemen geconfronteerd. De ene meer dan de ander. Het is dus logisch dat onze aandacht tijdens de roadshow naar deze groep uit gaat, al speelt dit thema niet exclusief alleen voor de ouderen.

Bekijk hier de promo Roadshow Langer Zelfstandig Thuis:

Vraag direct meer informatie aan

Samen in gesprek over domotica

Tijdens een roadshow die De Friesland Zorgverzekeraar vanaf 26 oktober t/m 16 december 2015 door Friesland organiseerde gingen we met u over dit thema in gesprek. Want helaas sluit de thuissituatie in veel gevallen niet meer goed aan bij de situatie van deze groep. Een deel kan opgevangen worden door u als professional en met reguliere thuiszorg en –hulp. Maar er zijn inmiddels diverse eenvoudige hulpmiddelen en domotica-oplossingen om u cliënt thuis te ondersteunen. En er komen bijna iedere dag nieuwe oplossingen bij. Om bijvoorbeeld valincidenten te voorkomen, eenvoudiger te kunnen communiceren of praktische ‘geheugensteuntjes’ om het dagelijks functioneren te vergemakkelijken.

Roadshow

De roadshow ‘Langer zelfstandig thuis’ was een interactieve en ook praktische sessie. We hebben ruim 30 locaties in Friesland bezocht en gingen met care-professionals in gesprek over drie aandachtgebieden:
* Bewegen en mobiliteit
* Zien en horen
* Dementie/vergeetachtigheid
Dit zijn de drie belangrijkste aandachtgebieden die een rol spelen en primair van belang zijn in de domotica en zorg van dit moment. Binnen deze drie aandachtgebieden vallen ook meerdere groepen eindgebruikers, dus niet alleen de ‘ouderen’, maar ook bijv. revaliderende en visueel beperkten.

Bekijk hier de promo Thuistechnologie:

“Ik vind jullie presentatie van domotica een aangename ondersteuning voor het advies naar mijn cliënten, en mijn werk.”

Acht weken rondtoeren met de domotica-unit hebben een goede indruk opgeleverd van de mogelijkheden van domotica in de huidige zorgpraktijk. Er is nog (te) veel onbekendheid met de mogelijkheden, maar na de kennismaking is er ook veel enthousiasme. Lees het volledige verslag van de Friesland Zorgverzekeraar.


De roadshow ‘Langer Zelfstandig Thuis’ is mogelijk gemaakt door Stichting De Friesland en De Friesland Zorgverzekeraar en mede tot stand gekomen in samenwerking met Bouwgroep Dijkstra Draisma, Stichting GEEF, Generatiethuis en mijnhuisopmaat.nl