IMG_2313

Nieuwbouw

Bewoners willen meebeslissen over wooncomfort. Levensloopbestendige woningen met lage onderhouds- en energiekosten. Daar hebben wij de oplossingen voor. Deze woningen zijn voor iedereen geschikt en zijn bovendien makkelijk anders in te delen zodra er nieuwe bewoners met andere wensen in komen. Wil je bijvoorbeeld beneden een extra slaapkamer of heb je in die ruimte liever je kantoor? Dat passen we in goed overleg met de nieuwe bewoner toe. Naar eigen smaak of praktische noodzaak.

Jan van Andel, directeur Stichting Woontij

"Uit onderzoek onder ouderen blijkt dat ruim 70% het liefst in gemengde wijken wil blijven wonen."

Jan van Andel, directeur Stichting Woontij

Van traditioneel naar conceptueel bouwen

Het concept is zo opgezet dat vanuit een eenvoudige keuzematrix in vier stappen de woning samengesteld wordt. Deze vier stappen zijn:
- Stedenbouwkundige vormgeving (o.a. goothoogte, nokhoogte en beukmaat)
- Indeling en oriëntatie (o.a. straatgericht of tuingericht, volledig programma begane grond)
- Ontwerp passend in de omgeving (o.a. materiaalstijl en uitstraling)
- Uitrusting van de woning (o.a. energieprestatie en opties zoals wel of geen dakkapel)

Stefan ter Wal, projectontwikkelaar Woonconcept Vastgoed

"Een bouwproces met wooncomfort als garantie."

Stefan ter Wal, projectontwikkelaar Woonconcept Vastgoed

Door de grote variatie in de keuzematrix zijn er meer dan 3.000 mogelijkheden binnen het concept. Doordat we alle gegevens in een Bouw Informatie Model invoeren, hebben we direct al het tekenwerk in één model (VO+, DO, bouwaanvraag, werktekening, revisietekening). We ervaren hierbij een groot voordeel voor onze verkooptekeningen en werktekeningen. Ook door de koppeling die we hebben met onze leveranciers ontstaat er een betere ketenintegratie met faalkostenreductie.

Droogstapelbouw methode

In opdracht van Kennemer Wonen hebben we 15 woningen gebouwd in Castricum. Dit Design and Build project hebben we uitgevoerd met behulp van onze droogstapelbouw methode. Het voordeel van deze methode is dat we snel kunnen bouwen: één woning per dag! Bekijk hieronder de timelapse.