bewoners

Bewoners

Een van de speerpunten van DD Wonen is de bewonerscommunicatie. Vooral renovaties zijn ingrijpend voor bewoners. Daarom willen wij hen vooraf en tijdens de renovatie goed informeren. Hierbij hebben zij één aanspreekpunt in de vorm van een bewonersconsulent en worden zij geïnformeerd met behulp van een dagboek.

Het DD Wonen dagboek

Er gebeurt zoveel tijdens een bouwproject. Om bewoners goed te informeren komt de uitvoerder vooraf langs met een dagboek. Hierin staat welke werkzaamheden we uitvoeren en wanneer we dit doen. Ook staan de contactgegevens van de uitvoerder en de betreffende bewonersconsulent hierin. En wat belangrijk is: in het dagboek wordt beschreven welke maatregelen we treffen om overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Of er bijvoorbeeld een rustwoning is waar bewoners even kunnen ‘ontsnappen’ aan de hectiek van de verbouwing.

Een bewoner van het Birdplein met het DD Wonen dagboek.
Een bewoner van het Birdplein met het DD Wonen dagboek.

Kookworkshop

Tegenwoordig worden gasinstallaties bij renovatieprojecten vaak verwijderd. Dit betekent dat bewoners elektrisch gaan koken, terwijl ze jaren gewend zijn om te koken op gas. Om de overgang makkelijker te maken, organiseren we samen met de woningcorporatie voor bewoners een kookworkshop. Hierbij krijgen ze uitleg over elektrisch koken en kunnen ze zelf alvast oefenen. Bekijk het filmpje voor een impressie van de kookworkshop.